There was an error in this gadget

Monday, 5 September 2011

Tetibe jee :(

Salam. its been lama giler aku tak blogging. aku pn yang mmg yang pemalas semua. so mmg kena la dgn aku.
Act, while aku jalan pulang dari kelas td. aku singgah beli food apa patut utk mkn. then i saw new msg received. "Tc Laily"... ".. Call, tak sempat beli topup..". hah, aku pn call ah. aku thought dia tak sihat ke apa. tp suare cam ok je. hurmm, aku balik dengan tenang. haha. aku masuk bilik. ada je membe aku dalam tu. dia ada borak-borak dgn aku. tetibe dia tanya aku, ".. Syah, ada adik?." aku ckp " Ade!.." dia boleh plak tanya. " Kandung ke?.." aku terdiam, tp aku ckp tak. then dia cakap ". hah, mana same. kalu pet sis tak sama dgn adik kandung. lain..!" aku pn cakap ahh, SAMA!! aku sama. tade yang beza. dia pn mls nak argue, so dia yang ye kan  je. aku tau. dia mesti igt aku pape je. wtr la. huh. aku pn tatau nak hadapi mcm mn act. aku try untuk tak fikir semua ni. tapi susah jugak. aku cuba mcm-mcm dah. aku tau, tp... aku syg giler kot adik aku. aku byk dgr cakap dia. aku jugak byk sakitkan hati org utk dia. aku tau. tapi aku buta tak sedar. andai kata lepas dia hbs sekolah dia dah lupakan aku. aku chill je. aku tau. the times will come. tp tak tau bila je. somehow kena gak hadapi. nak tak nak. even pu selalu ckp tak. aku cakap ye. haha. aku tau dia akan dpt bgs sgt dlm spm. tak macam aku. so aku kena pandai-pandai pk la kan? so aku yang appreciate sangat skrg. dah tak lama pn. haha. lalu aku kena bersedia. tp aku tak tau mcm mn? aku dah selalu hadapi. suppose to aku yang tau dah akan bersedia. tp tak utk kali ni. aku yang tak nak pn. even aku tau. aku cari mcm-mcm alternative utk bbaikkan keadaan. aku yang sanggup je bare mcm-mcm. takpe. kalu worth. kannn? :) 
pu, kau yang boleh je. bukan masa kau lagi. sabar lah. Ye? :)

Monday, 4 April 2011

fullmetal alchemist:

Hey, do you remember the scarlet sky, the sky that you saw on that day?
Promises and vows; the early summer wind envelops us; the two of us came closer together

Behind a forced smile, I harbor a grown shadow
So I pretend to not notice it and choose rebirth

I keep waiting for a steady notice on the table
And I knew about everything, the blank nights and the mornings that shouldnt come, too

Hey, I wonder if you did forget about the scarlet sky, the sky that you saw on that day
Promises shred into pieces; the early summer wind vanished; the two of us cant go back

In this room where sounds, colors, and temperatures are cut in half
After I mess it up today, too, I stagger, grow tired, and fall asleep

Deceive me well, okay? I hate yet love lies were your words
Nowadays, our feelings are hurt, so we bid goodbye

We waved our hands at each other, saying See you again someday, but we wont meet anymore, right?
The final lie was a tender lie; I wont forget about it

Hey, someday, will you recall the scarlet sky, the sky that you saw on that day?
Embracing broken promises, the two of us start walking

somewhere in the shop:

me: yes sir, can i help u ? :)
uncle kandiah: yaa, im looking for a laptop around rm1600 to rm1800?
me: i have inspiron by dell. its have a i3 processor, but no graphic card sir.
uncle kandiah: its okay, im buying for a student.
his nephew:can i have a look for this laptop?
me: yaa, sure.. go ahead.
his wife: u dont have discount ka for this laptop? im  buying for a student! student price la! ( dgn
             menengking ak! )
me: im sory no. its a fixed price.
his wife : aiyooo.. what the...
his nephew: can i overclocking this laptop?
me: sure.. errrrrrr =____________='' ( overclocking tu natang ape????)
his nephew: are u sure???
me: let me ask my fren here., 'tiam, ni lapyop bole overclock ke?
tiam: overclock apa mey? saya tatau.
me: saya pun tatau maa.. takpa2
his nephew: u dont know overclocking ka? ( muka penuh bangge! sial ah!)
me n tiam: dont know.

his explaining all off the hell with overclocking........

his wife: u dont have discount?? IM BUYING FOR A STUDENT!!!!me: how i suppose to give you discount! i cant.....
his wife: i know u cannot talk! i know u cannot. where's your bos????
me: HE IS ON A LEAVE TODAY!!!!!!!!!
his wife: >:(
me: >:((((((
his nephew: okay lah, i look around first, thank you.
me: thank u sir.

after a few minute, that uncle n his nephew came to me n ask for the same laptop. but his wife refuse to enter the shop ( hell i care??) then, they bought that laptop. eventhough they did buy, but im very upset with that customer, dy igt bagus sgt ke?? siap nasihat ak jgn msk bdg ict, not nice la apa laa.
ak mmg target ah untie tuu.. mcm mn la dy hdp kalu asyik nk mntk discount? ak da la baru keja 5 hari! baget mcm 5 tahun! bangsat giler!!!!!!!!!!!!!!!!
!@#$%^&*()#$%^&*@#$%^&
>:(((((

done? not yet la....

today im creating my new blog, (manage my life)
seems im very happy to have many cute hungry fish! (melantak giler bai)
so i hope this blog will be fully access without any problem :)
hahahahha...
:)