There was an error in this gadget

Monday, 5 September 2011

Tetibe jee :(

Salam. its been lama giler aku tak blogging. aku pn yang mmg yang pemalas semua. so mmg kena la dgn aku.
Act, while aku jalan pulang dari kelas td. aku singgah beli food apa patut utk mkn. then i saw new msg received. "Tc Laily"... ".. Call, tak sempat beli topup..". hah, aku pn call ah. aku thought dia tak sihat ke apa. tp suare cam ok je. hurmm, aku balik dengan tenang. haha. aku masuk bilik. ada je membe aku dalam tu. dia ada borak-borak dgn aku. tetibe dia tanya aku, ".. Syah, ada adik?." aku ckp " Ade!.." dia boleh plak tanya. " Kandung ke?.." aku terdiam, tp aku ckp tak. then dia cakap ". hah, mana same. kalu pet sis tak sama dgn adik kandung. lain..!" aku pn cakap ahh, SAMA!! aku sama. tade yang beza. dia pn mls nak argue, so dia yang ye kan  je. aku tau. dia mesti igt aku pape je. wtr la. huh. aku pn tatau nak hadapi mcm mn act. aku try untuk tak fikir semua ni. tapi susah jugak. aku cuba mcm-mcm dah. aku tau, tp... aku syg giler kot adik aku. aku byk dgr cakap dia. aku jugak byk sakitkan hati org utk dia. aku tau. tapi aku buta tak sedar. andai kata lepas dia hbs sekolah dia dah lupakan aku. aku chill je. aku tau. the times will come. tp tak tau bila je. somehow kena gak hadapi. nak tak nak. even pu selalu ckp tak. aku cakap ye. haha. aku tau dia akan dpt bgs sgt dlm spm. tak macam aku. so aku kena pandai-pandai pk la kan? so aku yang appreciate sangat skrg. dah tak lama pn. haha. lalu aku kena bersedia. tp aku tak tau mcm mn? aku dah selalu hadapi. suppose to aku yang tau dah akan bersedia. tp tak utk kali ni. aku yang tak nak pn. even aku tau. aku cari mcm-mcm alternative utk bbaikkan keadaan. aku yang sanggup je bare mcm-mcm. takpe. kalu worth. kannn? :) 
pu, kau yang boleh je. bukan masa kau lagi. sabar lah. Ye? :)

No comments:

Post a Comment